Real Madrid vs Manchester City Predictions 09 Mai 2023

Real Madrid vs Manchester City predictions for Tuesday’s Champions League clash at the Bernabeu. Man City head to Madrid as favourites to make the Champions League final, just as they did a year ago before their semi-final exit. Read on for all our free Champions League predictions and betting tips.

22:00 Bernabeu
Predicție
Real Madrid va câștiga
Incredere
Real Madrid 2-0
Incredere
Marco Asensio va înscrie oricând
Incredere
Raționament
  • Real Madrid le-a eliminat pe Liverpool și Chelsea de două ori în ultimele două sezoane și ar putea face același lucru cu City
  • Citizens nu au câștigat în ultimele lor patru călătorii în Europa, înregistrând doar de două ori
  • Thibaut Courtois își supraperforma numărul de goluri așteptate acordate cu cea mai mare marjă a oricărui portar din competiție
  • Real a trecut peste 300 de minute fără să cedeze în Europa și ar trebui să facă viața grea pentru oaspeți

Poate Realul să o facă din nou?

Anul trecut, Real Madrid a ridicat Liga Campionilor după ce a învins Chelsea, Manchester City și Liverpool în fazele eliminatorii. În ciuda acestui succes și a pedigree-ului lor european, ei sunt defavorizați care se îndreaptă spre semifinala de marți. Cu toate acestea, se confruntă cu City care a eliminat deja Liverpool și Chelsea în ultimele două runde, încercând să finalizeze acel hat-trick pentru al doilea sezon consecutiv.

Man City este încântat pentru o triplă în acest mandat, dar a intrat în semifinala Ligii Campionilor din sezonul trecut ca favorit. City era în drum spre Paris până când dubla târzie a lui Rodrygo a trimis egalitatea în prelungiri, apoi Karim Benzema a lovit pentru a trimite acasă echipa lui Pep Guardiola.

Realul a dovedit de nenumărate ori că nu poate fi subestimat la acest nivel. După ce au primit prețul de peste 2/1 acasă în prima manșă de către bet365, spaniolii sunt foarte valoroși pentru o altă declarație europeană mare.

Gazdele primesc boost de ceașcă

În timp ce City urmărește o triplă, Real Madrid și-a asigurat prima parte a unei duble potențiale cu o victorie asupra Osasuna în weekend. Giganții spanioli au ridicat sâmbătă seara Cupa Spaniei, după o victorie cu 2-1, Rodrygo marcând de două ori pentru a aduce mai multe argintări pentru Carlo Ancelotti și Madrid.

Gazdele s-au dovedit a fi o echipă strălucitoare de cupă sub Ancelotti, așa cum sa văzut în cursul lor strălucit european din ultimul sezon. Deși sunt în mod constant anulați, Ancelotti a fost o mână fermă la volan, în timp ce spaniolii continuă să-și reînnoiască partea cu privirea către viitor.

Se pare că Realul a primit deja unul peste Man City, iar la mijlocul săptămânii a apărut vestea că se află în pole position pentru semnătura lui Jude Bellingham. Se va alătura lui Eduardo Camavinga și Aurelien Tchouameni ca viitorul mijlocașului lui Real, care în cele din urmă îi va înlocui pe Luka Modric și Toni Kroos.

Cu toate acestea, un bărbat din mijloc de urmărit este Marco Asensio, în vârstă de 27 de ani. Spaniolul nu este anunțat ca viitorul pentru Real, dar este o opțiune grozavă în acest moment. Ancelotti îl folosește bine, după ce a avut o mână într-un gol în trei din ultimele patru starturi. El a marcat, de asemenea, trei goluri acasă în Liga Campionilor, în ciuda faptului că a jucat doar 151 de minute, fiind o opțiune grozavă, City gata să se concentreze pe atacanții de mare profil ai Realului.

Înapoi Real pe scena mare

Manchester City se îndreaptă spre Madrid arătând de neoprit, dar merită să ne amintim că greșelile recente ale Realului au venit în ligă. Aceasta este o ciocnire între două părți superioare în care diferențele marginale pot schimba lucrurile. Un lucru pe care să ne concentrăm este că City a câștigat de două ori în ultimele nouă deplasări în deplasare în Europa, mergând patru fără victorie.

City a marcat doar două goluri în ultimele patru în deplasare și chiar și cu Erling Haaland în frunte, ar putea găsi lucruri dificile în această săptămână. Realul se află într-o serie de trei porții goale consecutive în Europa, mergând 346 de minute fără să încaseze de la golul lui Mohamed Salah în optimile de finală la Anfield. O mare parte din aceasta este Thibaut Courtois, care este în mod clar supraperformanță în ceea ce privește Golurile așteptate.

Belgianul a primit 20 de goluri dintr-un xG de 29,9 confruntat de la începutul sezonului trecut, ceea ce reprezintă cea mai mare supraperformanță din competiție. Între timp, Ederson de la Manchester City a primit cu 2,3 ​​mai mult decât se aștepta în același interval (16 goluri de la 13,8 xG). Într-un joc strâns ca acesta, acele numere de la Courtois ar putea fi un factor uriaș. Eroismul lui din primavara finala a sezonului trecut imi vine in minte si ar putea face diferenta si in aceasta confruntare.

Aceasta va fi cea de-a zecea semifinală a lui Pep Guardiola ca antrenor în Liga Campionilor. El a fost eliminat în această etapă în șase din ultimele nouă. Realul va ști că are nevoie de o victorie acasă în prima manșă dacă dorește să-i aducă o altă ieșire în semifinală, așa că uitați-vă la ei pentru a lua meciul de deschidere.